{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogledajte predstavu "Ženidba" u Narodnom pozorištu

30.1.2013. u 11:49
1
1
Pogledajte predstavu "Ženidba" u Narodnom pozorištu
1
Pogledajte predstavu "Ženidba" u Narodnom pozorištu
Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 1. februara. sa početkom u 19.30 sati, bit će odigrana dramska predstava "Ženidba" u režiji Petara Večeka. Portal Klix.ba jednom sretnom čitatelju dodjeljuje dvije ulaznice.
Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 31. januara do 12 sati pošaljete svoje podatke (ime i prezime i broj telefona) na e-mail [email protected] sa naznakom "Za predstavu Ženidba". Dobitnik će biti izvučen metodom slučajnog odabira.

"Ženidba" je prvi put objavljena 1842. godine, a sam Gogolj nazvao ju je nevjerojatnim događajem u dva dijela.

Drama započinje u salonu dvorskog savjetnika Ivana Kuzmiča Potkoljesina koji dok puši lulu razmišlja o svojoj ženidbi, uskoro dolazi Fjokla Ivanovna, bračna posrednica koja mu predlaže ženidbu sa trgovačkom kćeri Agafjom Tihonovna, a pojavljuje se i Potkoljesinov prijatelj Ivan Fomič Kočkarjov. Kočkarjov po prvi puta saznaje da se njegov prijatelj želi oženiti i od Fjokle Ivanovne uspijeva dozanati adresu Agafje Tihovovne.

Agafja i njezina tetka Arina raspravljaju za koga bi se Agafja mogla udati te dolazi Fjokla Ivanovna i najavljuje posjet prosaca njihovoj kući. Dolaze Ivan Pavlovič Kajgana, Nikanor Ivanovič Anučkin, bivši časnik i Baltazar Baltazarovič Ževakin, umirovljeni mornački poručnik koji priča o boravku svoje regimente na Siciliji, stižu Potkoljesin i Kočkarjov, svi sjedaju i pričaju s Agafjom, Kajgana navaljuje da se Agafja mora što prije izjasniti koga je odabrala, Agafja se osjeća neugodno i napušta prostoriju.

Prosci se pitaju što se dogodilo i ogovaraju Agafju. Kočkarjov na samo nagovara Agafju da se odluči za Potkoljesina. Prosci se vračaju i Agafja ih sve odbija osim Potkoljesina. Na inzstiranje Kočkarjova koji je zapravo zaprosio Agafiju u Potkoljesinovo ime, Agafja i Potkoljesin se zaruče. Kočkarjov ubrzo organizira svadbu, Agafja odjeva svoju vjenčanicu. Potkoljesin čeka Agafiju, no ubrzo se predomisli, odustane od svadbe i skoči kroz prozor. Svi traže Potkoljesina dok ne otkriju da je skočio kroz prozor i odveo se kočijom kući. Ženidba se naravno ne događa.

Ulaznice je osvojio Sandro Vučković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: