{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogledajte predstavu "Gate 95" u SARTR-u

S
24.1.2011. u 11:38
0
0
Pogledajte predstavu "Gate 95" u SARTR-u
0
Pogledajte predstavu "Gate 95" u SARTR-u
U ponedjeljak, 24 januara 2011. godine, sa početkom u 20 sati, na sceni SARTR-a bit će odigrana predstava "Gate 95", autora Davida Ivesa, u režiji Lajle Kaičkije.
U predstavi igraju: Snežana Alič, Sonja Goronja, Mirela Lambić, Sead Pandur, Alban Ukaj i Jasenko Pašić.

Predstava je bazirana na jednočinkama komedije apsurda američkog pisca Davida Ivesa.

Na aerodromskom gateu broj 95 šest osoba čeka polijetanje aviona koje se zapravo nikada nije desilo, a po logici stvari neće se ni desiti. Ali ovih šest osoba ustrajno je u svojoj odluci da odu na neko mjesto vlastitih pojedinačnih utopija i na taj, vrlo artificijelan, kukavički i pasivan način razriješe svoje privatne tragedije uzrokovane mjestom u kojem žive.

Unutar ovih koordinata kreće se šest likova, koji su u dramskom smislu potpuno svedeni samo na svoje opsesije, fobije ili frustracije.

Komediografski elementi u ovoj predstavi izrastaju iz bolnog grča ovih šest lica koji uporno pokušavaju da uspiju, da se ostvare kao ličnosti, ali koji uvijek završavaju u realmi sterilnog aerodromskog gatea, u zoni koja je između stvarnosti i mašte.

David Ives u svojim jednočinkama problematizira mogućnost ponovnog pokušaja i deskriptivno prikazuje sve moguće puteve kako bi se ostvario cilj, opisujući tako sve moguće greške koje možemo učiniti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje najčešće gledate filmove?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: