|

Pogledajte predstavu "Gate 95" u SARTR-u

Pogledajte predstavu "Gate 95" u SARTR-u
0
S
Sarajevo-x.com
24.1.2011. u 11:38
0
komentara
0

dijeljenja
Pogledajte predstavu "Gate 95" u SARTR-u
U ponedjeljak, 24 januara 2011. godine, sa početkom u 20 sati, na sceni SARTR-a bit će odigrana predstava "Gate 95", autora Davida Ivesa, u režiji Lajle Kaičkije.
U predstavi igraju: Snežana Alič, Sonja Goronja, Mirela Lambić, Sead Pandur, Alban Ukaj i Jasenko Pašić.

Predstava je bazirana na jednočinkama komedije apsurda američkog pisca Davida Ivesa.

Na aerodromskom gateu broj 95 šest osoba čeka polijetanje aviona koje se zapravo nikada nije desilo, a po logici stvari neće se ni desiti. Ali ovih šest osoba ustrajno je u svojoj odluci da odu na neko mjesto vlastitih pojedinačnih utopija i na taj, vrlo artificijelan, kukavički i pasivan način razriješe svoje privatne tragedije uzrokovane mjestom u kojem žive.

Unutar ovih koordinata kreće se šest likova, koji su u dramskom smislu potpuno svedeni samo na svoje opsesije, fobije ili frustracije.

Komediografski elementi u ovoj predstavi izrastaju iz bolnog grča ovih šest lica koji uporno pokušavaju da uspiju, da se ostvare kao ličnosti, ali koji uvijek završavaju u realmi sterilnog aerodromskog gatea, u zoni koja je između stvarnosti i mašte.

David Ives u svojim jednočinkama problematizira mogućnost ponovnog pokušaja i deskriptivno prikazuje sve moguće puteve kako bi se ostvario cilj, opisujući tako sve moguće greške koje možemo učiniti.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.