Web premijera
0

Pogledajte finaliste konkursa "Fotografija godine"

Sarajevo-x.com
U organizaciji Udruženja građana "Natura BH" i prvog bh. portala posvećenog fotografiji Fotografija.ba održan je prvi konkurs "Fotografija godine".

Konkurs je trajao od 31. januara 2010. do 10. februara ove godine, a 137 pristiglih fotografija iz BiH i regije ocjenjivao je žiri koji su činili predavač na studiju multimedije na Veleučilištu u Varaždinu Mario Periša, freelance fotograf Zlatko Popović i fotograf magazina "Start" i jedan od urednika na portalu Fotografija.ba Haris Čalkić.

Nakon odvojenog ocjenjivanja žiri je izabrao 40 najboljih fotografija iz kojih su izabrana i tri pobjednička rada. Pobjednici konkursa biće proglašeni u četvrtak u 14.00 sati u auli Parlamenta BiH prilikom čega će biti otvorena izložba 40 najboljih radova.

Jednaka postavka može se od srijede navečer pogledati i u Galeriji "B. Smoje". Portal Sarajevo-x.com premijerno vam predstavlja najboljih 40 radova poredanih abacednim redom prema imenima njihovih autora, a među njima se kriju i tri prvonagrađene fotografije. Postavka u Parlamentu BiH će se moći pogledati do 10., a u galeriji "B. Smoje" do 12. marta.