{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poetsko-muzički performans "Svjedok" Mikija Trifunova

F
2.2.2010. u 11:58
0
0
Poetsko-muzički performans "Svjedok" Mikija Trifunova
0
Poetsko-muzički performans "Svjedok" Mikija Trifunova
Miki Trifunov
U okviru zajedničkog projekta Internacionalnog teatarskog festivala MESS i Italijanske kooperacije 3. februara će, u okviru manifestacije "Teatar u Srebrenici", u Kulturnom centru Srebrenica biti odigran poetsko-muzički performans "Svjedok" autora Miodraga Mikija Trifunova.
Riječ je o komadu koji svjedoči o nama, vremenu u kojem živimo, te običnim ljudskim htijenjima i životu, navodi se u saopćenju MESS-a.

Miodrag Trifunov jedan je od rijetkih koji njeguju poetski izraz u svom radu. U ovoj izvedbi predstavlja se i kao izuzetan interpretator poezije putem koje komunicira sa svijetom.

Kao dio predstave koriste se stihovi Tina Ujevića, Maka Dizdara, Vladislava Petkovića Disa, Horhe Luisa Borhesa, Mike Antića, Bertolta Brechta i Rudyarda Kiplinga.

U performansu, pored Miodraga Trifunova, učestvuju i muzičari Hamo Salihbegović (akustična gitara), Nedžad Merdžanović (akustična gitara), Muamer Đozo (kontrabas) i Adnan Buljušmić (violina).

"Teatar u Srebrenici" predstavlja nastavak saradnje Festivala MESS i Italijanske kooperacije koja je započela tokom 49. MESS-a, kada su odigrane dječije predstave iz programa Children MESS u Srebrenici i Goraždu.

Učešćem u tom projektu Festival MESS ostvaruje važan cilj - oživljavanje teatarske scene u drugim bh. gradovima.

Na programu će se nakon "Svjedoka", naći i 10. februara - Ionesco "Ćelava pjevačica" u režiji Ferida Karajice te 16. februara - McDonagh "Usamljeni zapad" u režiji Selme Spahić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: