Kultura
0

Podrška članova grupe Indexi projektu Ars Aevi

FENA
Enver Hadžiomerspahić
Enver Hadžiomerspahić
Osmom danu javnog protesta - performansa Envera Hadžiomerspahića, direktora Ars Aevi, u znak podrške prisustvovali su članovi grupe Indexi Fadil Redžić, Ranko Rihtman, Nenad Jurin i Miroslav Šaranović, saopćeno je iz Projekta Ars Aevi.

"Enjo me je oduševio svojim ogromnim entuzijazmom, energijom i čudom koje je uložio u ovaj predivni projekt. Jedino što hoću reći - želim da i u budućnosti sve zapreke koje su pred njima prevaziđe i da izađemo, on i kultura sarajevska, kao pobjednici nad lošim stvarima koje se dešavaju u ovom okruženju", izjavio je Fadil Redžić.

Ranko Rihtman je kazao kako je pitanje vremena kada će ljudi, koji mogu eventualno ući u historiju i pomoći da se ovaj projekt realizira i dobije format koji zaslužuje, shvatiti koliko oni i cijela sredina mogu da dobiju ovakvim jednim projektom i šta znači pretvoriti Sarajevo u stvarni, a ne privremeni centar kulture.

"Kada te strukture shvate koliko to može da pomogne svima, koliko to može da doprinese, tada mislim tada će sve skupa da dobije na jačini. Želim od srca da se to što prije desi i da naše Sarajevo konačno dobije mjesto koje mu pripada", izjavio je Rihtman.

"Ako su već najpoznatiji svjetski umjetnici darovali ovom gradu ovakva svoja najbolja djela, zar ćemo dozvoliti da ta djela ostanu u jednom depou ili ćemo omogućiti da dobiju svoj dom i da budu stalno izloženi za ovaj grad, za ovu državu, pa i za cijeli svijet", pitao je Nenad Jurin.

Miroslav Šaranović je pozvao sve prijatelje i umjetnike da se pridruže ovakvoj jednoj inicijativi, koja je zapravo jedan "ogroman rad od desetak, dvanaest godina".