{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podjelom nagrada završen IX festival bh. drame "Zenica 2010"

F
3.6.2010. u 10:26
0
0
Podjelom nagrada završen IX festival bh. drame "Zenica 2010"
0
Podjelom nagrada završen IX festival bh. drame "Zenica 2010"
Zenica
Podjelom nagrada i izvođenjem predstave "Žaba", Dubravka Mihanovića, u režiji Elmira Jukića i u izvedbi Kamenog teatra 55, sinoć je u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica završen IX Festival bosanskohercegovačke drame "Zenica 2010".
Stručni žiri IX festivala u sastavu: Strajo Krsmanović (predsjednik), Lejla Sarajlić i Jasmin Duraković nagradu za najbolji izvedeni bh. dramski tekst dodijelio je Radmili Smiljanić, za dramski tekst "Balon od kamena - moja sjećanja" produciran u Narodnom pozorištu Republike Srpske, Banja Luka.

Glavna nagrada Festivala za najbolju predstavu u cjelini dodijeljena je predstavi "Sarajevska pozorišna tragedija" Peđe Kojovića i u režiji Gorčina Stojanovića u produkciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS & Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Za istu predstavu nagrada za najbolju režiju pripala je Gorčinu Stojanoviću.

Za najbolje glumačko ostvarenje - mušku ulogu, ravnopravno se nagrađeni Aleksandar Seksan i Ermin Sijamija, za glumačke kreacije u predstavi "Sarajevska pozorišna tragedija".

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje - žensku ulogu dodjeljena je Nataši Ivančević za ulogu Babe u predstavi "Balon od kamena - moja sjećanja" Radmile Smiljanić.

Za najbolju mladu glumicu Festavala proglašena je Sandra Ljubojević, za ulogu Male Slobodanke u predstavi "Balon od kamena - moja sjećanja" Radmile Smiljanić.

Nagrada za likovno oblikovanje predstave dodjeljena je Alois Galle za kreacije scenografije i kostimografije u predstavi "Ne volim ponedjeljak" Zlatka Topčića u režiji Cristiana Papkea u produkciji Kamernog teatra 55 i Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Nagrada za najbolji scenski pokret pripala je Milošu Paunoviću za kreaciju scenskog pokreta u predstavi "Balon od kamena - moja sjećanja".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: