Kultura
60

Počnite novu godinu sa smijehom: "Bosanac na odmoru" ponovo u Sarajevu

Klix.ba
Ukoliko želite započeti novu godinu smijehom do suza u Centru za kulturu u Sarajevu večeras će biti 50. put izvedena komedija "Bosanac na odmoru" u kojoj glavnu ulogu tumači mladi bh. glumac Rijad Gvozden.

Nakon premijernog izvođenja u maju 2015. godine pa do danas, Gvozden je ovu komediju igrao u većini bh. gradova, te u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Nemačkoj i Norveškoj, a publika se uvijek vraća po "još jednu porciju smijeha".

Bosanac na odmoru je jedna humoristična ispovijest supruga koji dolazi sa godišnjeg odmora triput umorniji nego što je na odmor krenuo. Gvozden u ovoj komediji tumači čak devet likova: od uloge muža, oca, i supruge, do prodavača s Jadrana.

Autor teksta Esmir Salihović htio je na humorističan način, kroz ispovijest supruga, dočarati sve "muke" kroz koje prolazi porodica sa troje djece, želeći 10-ak dana planiranih za odmor učiniti što ugodnijim. Konačni ishod je – potreba za odmorom nakon odmora.

"Drago mi je da predstavu igram u Centru za kulturu, to je jedan divan ambijent, vrlo intimna i prijatna atmosfera, upravo onakva kakvu želim kada je u pitanju igranje ove predstave. Volim kada mi publika nije daleko, kad mogu da osjetim ljude, da ih fino vidim, čujem, i zapravo su te njihove reakcije ono što me drži u ovome i zbog čega volim da igram ovu predstavu", rekao je Gvozden.

Ovo je 50. izvođenje ove komedije, što Gvozden nije očekivao. Osim u ovoj, Gvozdena možete gledati u predstavi Srđana Vuletića "Kad bi naglas govorili" koju možete pogledati u Kamernom teatru 55 13. i 21. januara u 20 sati. Također, u Pozorištu mladih glumi u dječijoj predstavi "Bremenski muzikanti" sa kolegom Aldinom Tučićem, a pod mentorstvom Belme Lizde Kurt.

"Djeca uživaju i vole tu predstavu i zaista se radujem svakom novom igranju. Djeca su najiskrenija publika, a najbolji pokazatelj da su uživali je to što žele da nas upoznaju, da nam sami lično (na svoj način) čestitaju. Djeca od tri do sedam godina ovu predstavu mogu da pogledaju 21. januara u 18 sati", kazao je Gvozden.

"Bosanac na odmoru" bit će večeras u Centru za kulturu u Jelićevoj s početkom u 20 sati.