{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinju susreti Banjalučana "Vezeni most"

F
10.7.2009. u 13:07
0
15
Počinju susreti Banjalučana "Vezeni most"
0
Počinju susreti Banjalučana "Vezeni most"
Intoniranjem "Ode radosti", himne Evrope i pozdravnim govorima organizatora večeras će u Banjoj Luci početi Šesti susret Banjalučana "Vezeni most 2009.".
Na početku ove manifestacije će i ove, kao i ranijih godina, biti upriličen svečani koncert u organizaciji Muzičko-scenske agencije "Arion" iz Banje Luke.

Na programu su djela domaćih i stranih autora, a premijerno će biti izvedena uvertira iz prve banjalučke opere "Safikada", autora Muharema Insanića i Slavka Podgoreleca.

Gosti večeri su Dunja Simić - sopran i Omer Blentić - klavir, a počasni gost Radmila Smiljanić, primadona Beogradske opere.

Tradicionalno književno veče i ove godine će biti održano u dvorištu rodne kuće književnice Nasihe Kapidžić-Hadžić.

U subotu će biti upriličen i program za djecu, a gosti su direktor "Zmajevih dečjih igara" Dušan Pop Đurđev, te glumica, slikarka i književnica Eva Ras. Dječji studio glume "Roda" izvest će igrokaz na tekstove Nasihe Kapidzić-Hadžić i Desanke Maksimović.

Ove godine će prvi put biti dodijeljena i književna nagrada "Nasiha Kapidžić-Hadžić - Vezeni most" za autorski opus i domete u poeziji za djecu.

U okviru tradicionalnih susreta Banjalučana planirana je i promocija književnih ostvarenja BZK "Preporod", HKU "Danica" i promocija 11. knjige edicije "Banjalučki žubori" - "Dajak nostalgija" i drugih književnih djela.

U ponedjeljak, 13. jula, u Hrvatskom kulturnom centru govorit će se o pateru Francu Pfanneru, osnivaču samostana Marija Zvijezda u Trapistima, kojeg su Banjalučani zvali "gospodin s Vrbasa", a čije je djelovanje bilo vezano za brojne događaje u gradu u tom periodu.

Osim drugih kulturnih, ali i sportskih događaja tokom sedam dana trajanja ove manifestacije, planirana je i tribina na kojoj će povratnici i Banjalučani iz dijaspore razgovorati s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti grada.

Organizator "Vezenog mosta 2009." je Zajednica udruženja građana Banja Luka, a generalni pokrovitelj je Grad Banja Luka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: