{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje snimanje filma "Čuvari noći" Namika Kabila

F
14.3.2008. u 15:54
0
0
Počinje snimanje filma "Čuvari noći" Namika Kabila
0
Počinje snimanje filma "Čuvari noći" Namika Kabila
Foto: BH Dani
Filmska produkcija Centra za savremenu umjetnost pro.ba, počinje naredne sedmice snimanje dugometražnog igranog filma "Čuvari noći" scenariste i reditelja Namika Kabila.
Tim povodom 17. marta u 12 sati u prostorijama kina Meeting Point bit će održana konferencija za štampu na kojoj će o ovom projektu govoriti scenarist i reditelj Namik Kabil, kojem je ovo prvi dugometražni igrani film, te drugi članovi ekipe filma.

"Čuvari noći" je film koji govori o telepatskim vezama među ljudima, o daljinskoj komunikaciji između Mahira, noćnog čuvara u salonu namještaja, i njegove supruge Žeraldine. Film prati Mahira u toku jedne noći, dok dijeli trenutke tišine i zamišljenosti s Brizlom, čuvarom u susjednom salonu sanitarija.

Film "Čuvari noći" je film o tome kako nevidljive kopče postaju vidljive. Ta vidljivost nevidljivog trenutak je u kojem se film raspetljava, ali telepatske veze ostaju i onda kada ih postanemo svjesni, čime njihova misterioznost ne jenjava. Naprotiv.

Film "Čuvari noći" nastaje u produkciji SCCA/pro.ba, a podržan je od federalnog i kantonalnog ministarstva kulture i sporta, te Fondacije za kinematografiju. Film se produkcijski realizuje u saradnji s domaćim kompanijama Malagić d.o.o., Živinice i Unipromet d.d., Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: