Općina Centar
13

Počinje književno-obrazovni projekt "Čas lektire"

FENA
U okviru planiranih aktivnosti za 2011. sarajevski "Futur art", nevladina organizacija za promociju obrazovanja, kulture, ekologije i sporta, danas kreće u realizaciju književno-obrazovnog projekta "Čas lektire".

Ovim projektom, čiji je autor književnik Fuad Kovač, a pokrovitelj sarajevska općina Centar, planiran je nastup književnika koji su zastupljeni u lektirama za osnovne škole, rečeno je u današnjem saopćenju "Futur arta".

Pisci će u razgovoru s učenicima govoriti o svom stvaralaštvu i konkretno raspravljati o djelima koja su uvrštena u Nastavni plan i program.

Cilj ovog projekta jeste da se učenicima približe djela bh. pisaca koji su u lektirama, ali i koja se obrađuju u čitankama za osnovnu školu, navedeno je u saopćenju.

Planirano je da u ovom projektu učestvuju bh. pisci Mirsad Bećirbašić, Željko Ivanković, Ljubica Ostojić, Hadžem Hajdarević, Bisera Alikadić, Nedžad Ibrišimović, Nenad Radanović, Abdulah Sidran, Jasmina Musabegović, Šimo Ešić, Ferida Duraković, Muharem Omerović, Nura Bazdulj-Hubijar i drugi.

Prvi program u okviru ovog projekta bit će u OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević", a planirano je da se realizira u svim osnovnim školama na području općine Centar do kraja 2011. godine.