Od 18. do 25. januara
0

Počinje Kamp animacije Neum 2009.

Sarajevo-x.com
U organizaciji Federalnog ministarstva kulture i sporta u Neumu će se od 18. do 25. januara održati Kamp animacije Neum 2009 kroz koji će učesnici steći znanje o tome kako napraviti animirani film, saopćeno nam je iz press službe Vlade FBiH.

Predavači i voditelji radionica će sa polaznicima Kampa proći kroz sve bitne aspekte u procesu pravljenja animiranog filma: kreiranje lika, storyboard, scenografije i samu animaciju.

Novost u radu Kampa predstavlja uvođenje 3D animacije, gdje će se polaznici upoznati sa softverom za rad na 3D animaciji, konkretno sa programom 3D max.

Deset najuspješnijih polaznika kampa u Neumu biće pozvani na ljetni kamp koji će biti održan na jednoj od bosanskohercegovačkih planina u cilju promocije bosanskohercegovačkih turističkih potencijala.

Podsjećamo, Federalno ministarstvo kulture i sporta od 2004. godine organizuje kampove animiranog filma u cilju pružanja mogućnosti mladima da se educiraju kroz praktičan rad, te daljeg razvoja ovog vida umjetnosti u Bosni i Hercegovini. Nekoliko zimskih kampova je održano u Neumu, jedan ljetni kamp u Mostaru i nekoliko radnih kampova u sklopu Neum Animated Film Festivala (NAFF).

Kamp animacije Neum 2009. održavaće se i ove godine u prostoru hotela Zenit u Neumu.

Svečano otvaranje Kampa animacije Neum 2009. održaće se u ponedjeljak, 19. januara u 18.00 sati u hotelu Zenit u Neumu.

Predavači i voditelji radionica:

Stevan Sinik aka Stiv Cinik - Zagreb Faruk Šabanović – Sarajevo Ivan Ramadan - Sarajevo Boris Stapić - Sarajevo Sabina Pezo - Mostar Zdravko Cvjetković - Zenica Edin Durmišević - Sarajevo Emir Durmišević - Sarajevo Tarik Šabanović - Sarajevo

Seid Turšić - Sarajevo