Kultura
0

Početkom iduće sedmice dvije izložbe u Collegium Artisticumu

FENA
Collegium artisticum
Collegium artisticum
Gradska galerija Collegium artisticum početkom iduće sedmice ugostit će umjetnike iz nekoliko zemalja na dvjema izložbama koje će biti otvorene u okviru Internacionalnog teatarskog festivala "Sarajevska zima".

Prva izložba videoinstalacija bit će otvorena u ponedjeljak, 21. februara, na kojoj će radove predstaviti umjetnici Ahmed Ahmed Helmy iz Egipta, William Russell Pensyl iz SAD-a, Karen Gina Georgoudis iz Grčke, Minou Norouzi iz Austrije i Irena Paskali iz Makedonije.

Otvaranje izložbe najavljeno je za 19 sati, saopćeno je iz Collegium artisticuma.

Druga izložba, koja će biti otvorena u utorak, 22. februara, donijet će radove poznatog italijanskog umjetnika Sandra Chia na reprezentativnoj postavci skulptura i monotipija pod nazivom "Ratnici".

Otvaranje izložbe najavljeno je također za 19 sati.

U okviru programa "Sarajevske zime" u ovoj je galeriji već realizirano nekoliko zanimljivih izložbi, među kojima i izložba o trapistima "Sjaji Marija Zvijezda", te izložba međunarodnog kolektiva The Moving Crew pod nazivom "What's Inside Ideal X?".

Obje se postavke mogu pogledati još sutra.

Za posjete je također otvorena i izložba plakata "Staklena mašta" kojom je predstavljena obiteljska firma "Hesmo" iz Poljske.

Firma se bavi proizvodnjom rasvjetnih uređaja za enterijere kuća, hotela, restorana, crkava, banaka i drugih javnih objekata.