Kultura
0

Počeo Undiplomatic Art u Banjoj Luci

Sarajevo-x.com
U četvrtak uvečer je u Domu omladine otvaranjem izložbe Damira Nikšića "Hollywar" počeo Undiplomatic Art u Banjoj Luci.

U okviru teatarskog programa pred prepunom salom Gradskog pozorišta Jazavac je izveden predstava "Hipermnezija" rediteljice Selme Spahić, nastala u koprodukciji Hartefakt fonda i Bitef teatra iz Beograda. Publika je odlično prihvatila priču osam glumaca iz regije koji su kroz lična iskustva dočarali proces odrastanja devedesetih godina prošlog stoljeća.

Večeras će se u 19 sati u Muzičkom paviljonu Staklenac održati književni program pod nazivom "Kad bi ovo bio film", u kojem će se banjalučkoj publici predstaviti sarajevska književna scena. Ahmed Burić, Almir Imširević, Lejla Kalamujić, Nermina Omerbegović i Mustafa Zvizdić će kroz moderaciju Aleksandre Čvorović i Fadile Nure Haver predstaviti svoje stvaralaštvo publici u Banjoj Luci.

Za muzički dio Undiplomatic Arta u Banjoj Luci je zadužena sarajevska grupa Skroz, koja će večeras u 22 sata održati koncert u Domu omladine.

U subotu, 17. marta, će projekcijama filmova Šahina Šišića "Planeta Sarajevo", Nenada Dizdarevića "Četvrti dio mozga" i Danisa Tanovića "Prtljag" biti zatvoren prvi Undiplomatic Art koji je počeo u ponedjeljak 12. marta u Sarajevu.