Hrvatska
0

Počeo Motovun film festival

FENA
Jutarnjom projekcijom filma "Pohlepa" redatelja Etricha von Stroheima u kinu "Bauer" počeo je 11. Motovun Film Festival u sklopu kojeg će do 31. jula biti prikazano 65 projekcija, a održat će se i mnogi popratni sadržaji.

"Motovunsko brdo i ove godine bit će jedno nesvakidašnje filmsko iskustvo. Glavni program uključuje 21 naslov, a kombinira filmove koji su postigli uspjeh na uglednim svjetskim festivalima s manje poznatim djelima koji teško pronalaze put do naše publike", rekao je direktor festivala Igor Mirković na današnjoj konferenciji za novinare u Motovunu.

Dodao je da je ove godine zemlja partner Finska, koja će, osim uvida u svoja recentna filmska ostvarenja kroz program "Novi finski film", s dva koncerta predstaviti i finsku muzičku scenu.

Istaknuo je kako se dosad u Motovunu, otkako se realizira program zemlja partner, nijedna zemlja nije tako bogato predstavila kao finska kulturna scena.

"Prije svega, tu je program od petnaest filmova, jaka reprezentacija gostiju predvođena jednim od najpoznatijih redatelja Mikom Kaurismäkijem i vodećim dokumentaristom Artom Halonenom.

U muzičkom programu iz Finske dolaze dvije atrakcije - band '22 Pistepirkko' i svestrani kantautor Ismo Alanko", rekao je Mirković. Pred publikom je još jedna neizvjesna avantura, rekao je Mirković i dodao kako bismo "mi lično voljeli da publika pamti taj festival kao mjesto veselja u neveselim vremenima".

Vezani članci