Goražde
0

Počeo Festival prijateljstva

Sarajevo-x.com
Modnom revijom i performansom plesnog kluba Water Dance iz Sarajeva, sinoć je u Goraždu počeo XI Festival prijateljstva, koji će u narednih deset dana okupiti umjetnike iz 25 zemalja i četiri kontinenta.

Na Festivalu će nastupiti Rambo Amadeus, Letu štuke, Laka, bend TBF, Aida & Groovemakers & Teisa, Zona isključenja, Gangbangers, Muštuluk, Defile zvuka, Kontrapunkt, Impakt, Moonshine Orchestra iz Francuske, Cultur Shock iz SAD, Langoust Swing iz Francuske, Ibrica Jusić, Esma Redžepova, Hanka Paldum i Halid Bešlić.

I ove godine planirano je da se održi koncert ozbiljne i duhovne muzike, pozorišne predstave, razne premijere filmova, sajam knjiga, internacionalna likovna kolonija, te brojne radionice za djecu. Planirani su i nastupi uličnih zabavljača, svirača, žonglera i drugih umjetnika.

"Ovo će sigurno biti najposjećeniji festival do sada. Osim umjetnika iz Francuske, Poljske, Njemačke prvi put svoj doprinos Festivalu će dati i umjetnici iz Japana i Poljske. Ove godine održat će se i smotra folklora koja će okupiti 16 KUD-ova iz devet zemalja Evrope," kaže načelnik općine Goražde Mustafa Kurtović.