Kultura
0

Počeo Festival pozorišnog stvaralaštva u Bosanskom Novom

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predstavom "Gusari sa Une" Dramskog studija "Maske" iz Kostajnice večeras je u Bosanskom Novom počeo Festval pozorišnog stvaralaštva.

Otvarajući manifestaciju, zamjenik načelnika opštine Ranko Dabić rekao je da se festival održava u okviru Dana kulture "U centru".

"Ovu jedinstvenu manifestaciju organizovali su opština Bosnaski Novi, Kulturno-obrazovni centar i Teatar "Scena" u želji da se obogate avgustovski sadržaji kulture", naveo je Dabić.

Izvršni direktor "Scene" Srećko Marčeta rekao je da će u okviru festivala biti odigrano devet predstava.

"Osim dramskog studija iz Kostajnice, posjetioci će večeras imati priliku da pogledaju i predstavu dramske radionoce iz Krupe na Uni "Doživljaji Mačka Toše". Sutra su na rasporedu dvije predstave Gradskog kazališta mladih Vitez "Don Kihot" i Mostarskog teatra mladih "U traganju za bojom kestena", rekao je Marčeta.

On je naveo da je su u subotu, 10. augusta, na rasporedu predstava Gradskog pozorišta Mrkonjić Grada "Igre u pijesku" i monodrama "Scene" "Kuš sad Strajilo", dok će u nedjelju, 11. augusta, biti izvedene predstave Dramske scene "Prosvjeta" Prnjavor "Bajka o nekad i sad" i Amaterskog kazališta "Radoholičari" iz Dvora "Patnje jedne žene".

U nedjelju u 20.30 sati će, nakon proglašenja pobjednika, biti izvedena predstava "DIS teatra" Banja Luka "Mono, mono, duo".

Predstave će ocijenjivati tročlani žiri čiji je predsjednik Sanela Janković, pozorišni režiser iz Banje Luke.

Sve predstave biće izvedene u sali bioskopa u Bosanskom Novom, osim "Igara u pijesku", koje će publika pratiti na platou ispred bioskopa.