Sarajevo grad filma
0

Počelo snimanje filma "The Ticket Collector"

Sarajevo-x.com
Foto: SFF
Foto: SFF
Snimanje četvrtog kratkog igranog filma, projekta Sarajevo grad filma 2010, počelo je u petak 16. aprila u Sarajevu. Riječ je o filmu pod radnim naslovom "The Ticket Collector", rumunskog reditelja i scenariste Catalina Musata.

Uloge u filmu pripale su glumici Inti Šraj iz Slovenije, te glumcima Amaru Selimoviću, Izudinu Bajroviću i Seadu Bejtoviću iz BiH.

Snimanje filma "The Ticket Collector" bit će završeno u nedjelju, 18. aprila.

Inače, Musat je bio učesnik 3. Sarajevo Talent Campusa – programa Sarajevo Film Festivala koji je namijenjen mladim filmskim profesionalcima i naprednim studentima završnih godina studija filma iz Jugoistočne Evrope.

U protekle dvije sedmice snimljena su i ostala tri filma projekta Sarajevo grad filma 2010. Riječ je o filmovima: "Reverse", grčkog reditelja Georgea Grigorakisa, "Smart Girls", rediteljica i scenaristica Hane Jušić i Sonje Tarokić iz Hrvatske i "Frigidance" albanskog reditelja Kelmenda Karunija.

Svečana premijera filmova biće upriličena u sklopu 16. Sarajevo Film Festivala.

Projekat Sarajevo grad filma i ove godine će biti realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH i Fonda za kinematografiju Federacije BiH, a glavni partner projekta kao i prošle godine je Atlantic Grupa.