Kultura
0

Počeli "Dani Friedrichshafena u Sarajevu"

FENA
Friedrichshafen
Friedrichshafen
Kulturna manifestacija "Dani Friedrichshafena u Sarajevu", koja će u organizaciji Grada Friedrichshafena, te Grada Sarajeva kao domaćina, trajati do 18. novembra počela je danas u Sarajevu.

Manifestacija se održava u povodu obilježavanja 35. godišnjice pobratimskih odnosa glavnog grada BiH i ovog njemačkog grada.

Nogometaši VFB Friedrichshafen i FK Olimpik danas su odigrali utakmicu u punoj Olimpijskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, u kojoj je podmladak njemačke ekipe pobijedio sa 4:1. Iste ekipe sutra će odigrati još jednu utakmicu u SRC "Srce" u Buća potoku.

Danas je održana radionica i zajedničko druženje članova Jugendhaus „Molke“ iz Friedrichshafena i Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Mladi su razgovarali o problemima s kojima se svakodnevno susreću, kao i o tome koliko mladi Friedrichshafena znaju o Sarajevu, odnosno mladi Sarajeva o svom partneru iz Njemačke.

Večeras u 19.00 sati u Domu oružanih snaga BiH održat će se Zajednički koncert srednjih muzičkih škola iz Friedrichshafena i Sarajeva.

Razmjena učenika i održavanje zajedničkih koncerata odvija se u kontinuitetu, a posljednji put u maju 2007. mladi muzičari iz Friedrichshafena posjetili su Sarajevo i svoje domaćine, da bi u oktobru iste godine, 35 učenika u pratnji profesora bili u uzvratnoj posjeti Muzičkoj školi u Friedrichshafenu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.