|

Počeli Dani evropskog dokumentarnog filma

Počeli Dani evropskog dokumentarnog filma
0
F
FENA
25.11.2009. u 18:32
0
komentara
0

dijeljenja
Počeli Dani evropskog dokumentarnog filma
U okviru 12. kulturne manifestacije "Ulicom Bišća" otvoreni su Dani evropskog dokumentarnog filma. Cilj ovog filmskog ciklusa jeste obilježavanje 5. godišnjice od posljednjeg proširenja Evropske unije na zemlje srednje i istočne Evrope.
Projekt Dani evropskog dokumentarnog filma nema za cilj da slavi ovaj dan, nego da predstavi dokumentarne filmove koji ispituju: koje promjene je donijelo proširenje Evropske unije u novim državnim članicama, kakav je život u novim „demokratskim” društvima istočne Evrope, da li je sada sve bolje nego nekad u komunizmu i kako se obični čovjek snalazi s tim promjenama.

U utorak uveče prikazan je jedan od četiri dugometražna dokumentarna filma “Lisabonci". Dokumentarac na direktan i realističan način pokazuje život Brazilaca, koji su u potrazi za boljim životom imigrirali u Portugal, odnosno Lisabon.

U okviru Dana evropskog dokumentarnog filma večeras će biti prikazan "Češki san".

Partneri ovog programa su ambasade Slovenije, Portugala i Češke Republike u BiH, te Goethe-Institut u Bosni Hercegovini, a finansira se od strane Evropske unije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.