{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela likovna kolonija “Breške”

F
22.6.2009. u 11:33
0
0
Počela likovna kolonija “Breške”
0
Počela likovna kolonija “Breške”
Likovna kolonija "Breške" otvorena je sinoć. Deseti međunarodni susreti likovnih umjetnika ove godine su okupili učesnike iz BiH, Srbije, Hrvatske i Mađarske.
Njih dvanaest će do subote raditi na različitim lokacijama, a domaćini će im prezentirati tradiciju ovog kraja. Likovna kolonija Breške postala je u proteklih deset godina prepoznatljiva po broju učenika iz više zemalja u okruženju, ali i kvalitetnom radu na različitim lokacijama Tuzlanskog kantona.

Iako sa smanjenim brojem učesnika, očekuje se da kolonija i ove godine opravda epitet jedne od najboljih manifestacija ovakve vrste u regionu. S obzirom na mnoštvo godišnjica koje se ove godine obilježavaju u Breškama, umjetnici će najviše raditi upravo ovdje. Dijelom će svoj rad locirati i na panonskim jezerima, na jezerima u okolini Lukavca, kao i Kući plamena mira u Tuzli.

HKD "Napredak" je, u sklopu likovne kolonije Breške, organizirao nastup folklornih skupina iz Husina, Ljubača, Doknja i Brešaka.

Održana je i izložba narodnih nošnji, ručnih radova i starinskih predmeta. To je prvi put da ova kolonija ima sadržaje koji promoviraju kulturu, tradiciju i običaje brežačkog kraja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: