{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Plesna duo drama o tijelu igrača i umjetnosti života u Centru za kulturu

7.3.2013. u 14:33
10
1
Plesna duo drama o tijelu igrača i umjetnosti života u Centru za kulturu
10
Plesna duo drama o tijelu igrača i umjetnosti života u Centru za kulturu
U okviru Festivala "Sarajevska zima" u Centru za kulturu, Jeličeva br. 1, 10 marta, sa početkom u 18:00 sati, premijerno će biti izvedena plesna duo drama "Vita Molier" i "Boja moga lica", plesni performans Udruženja umjetinka "Bellarte", koji svojim radom zauzimaju značajno mjesto na kulturno-umjetničkoj sceni.
Dovoljno je spomenuti samo neka od imena ljudi koji su aktivno uključeni u nastajanje muzičko scneskih performansa ovog udruženja: Dajana Popović Zilić, Nadža Pušilo, Adnan Đindo, Daniela Kenežević, Ivan Šarić, Alma Aganspahić, Jovana Milosavljević, Aida Čorbadžić i mnogi drugi poznati umjetnici.

Otkrijte tajnu preformansa "Boja moga lica" koji uzima za fokus tijelo igrača, tijelo kao sredstvo za ples i pokret, tijelo kao inspiracija, izvor životne snage i energije i kult života...

Plesni performan će dočarati:

Danijela Knžević - balerina
Amer Hadžić / Emir Fejzić - slikar
Toni Pešikan- perkusije
Tarik Karačić- usna harmonika
Narator poeme Boja moga lica- Ajdin Čolić
Po motivu poeme Džemala Agovića
Po ideji Nadže Pušilo

Gledaoci će u drugom dijelu moći pogledati premijerno plesnu duo dramu "Vita Molier" koja na specifičan način oslikava odnos starije žene i umjetnice prema sebi, svojoj mladosti i onom što je preživjela i kao umjetnik i kao čovjek. Dodirujući umjetnost svog života, "Vita Molier" otvara pred sobom vrata sopstvenog postojanja, a tamo je čekaju sjaj i bijeda, zanos i strah, ljubav i bol, i neki posve drugačiji lik koji je bio njen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: