Kazalište iz Zagreba
43

Planet Art s predstavom "Tko je ovdje lud?" gostuje na 26. festivalu komedije "Smijeh je lijek"

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
U sklopu 26. festivala komedije "Smijeh je lijek" trećeg dana predstavit će se nagrađivana predstava iz Zagreba "Tko je ovdje lud" kazališta Planet Art.

Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo CKM će ugostiti 5 vrhunskih predstava od 13. do 17.11 na tradicionalnom festivalu komedije.

Komedija D. R. Sandersona, "Tko je ovdje lud" zabavna je, duhovita i pomalo introspektivna priča o jednoj psihijatrijskoj klinici i njezinim korisnicima. Kroz šest povezanih "psihoterapeutskih" jednočinki u kojima glumci igraju razne uloge, predstava postavlja pitanje "što znači danas biti normalan", upoznajući nas s nizom karaktera, situacija i pitanja prepoznatljivih iz svakodnevnog života.

Anticipirajući budućnost, šest isprepletenih crnih psihoterapeutskih komedija preispituju granicu normalnoga, u svijetu punom eksplozija, pobijenih Vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.

Tko je ovdje lud? Kombinacija je crne komedije, drame i burleske, koja nas kroz suptilan ludistički pristup upoznaje sa senzibilnim disidentima iz stvarnog svijeta, dok u isto vrijeme razotkriva svu njegovu krhkost. Iščekujući skoru kataklizmu, naši protagonisti traže utočište u klinici Eden, a nas puštaju kući s pitanjem, s koje strane ludila mi odabiremo biti.

Reditelj i scenograf, Marko Torjanac. Igraju Natalija Đorđević i Marko Torjanac. Produkcija, Kazalište Planet Art.

Predstava počine u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 15 KM, možete nabaviti putem sistema kupikartu.ba.