{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pišem ti bosančicom: Dodijeljene nagrade za najbolje radove

23.11.2015. u 21:15
21
79
Pišem ti bosančicom: Dodijeljene nagrade za najbolje radove
21
Izložbu radova iz projekta "Pišem ti bosančicom" otvorena je večeras u Gradskoj galeriji Collegium artisticum Centra za kulturu Kantona Sarajevo.
Nagrade na konkursu ULUPUBIH-a "Pišem ti bosančicom", koji se realizuje u okviru projekta ‪#‎DijalogzaBudućnost‬, osvojili su Aleksandra Nina Knežević (prvu), Adi Kubur (drugu) i Teodora Šukalo (treću).

Pohvale za rad dobili su: Senka Mušić, Filip Vrbica, Tijana Popović, Ivan Velimirović, Azra Šahinović, Marko Nikčević i Marko Ramljak.

Na konkurs za izbor najboljeg rada u okviru ovog projekta prijavilo se 115 osoba, a stručni žiri je ocijenio da prva nagrada bude dodijeljena Aleksandri Nini Knežević za rad "Bosančica za djecu" i za rad tipografsko pismo ili font bosančica koje je autorica predstavila na svojim radovima, a koji će biti predstavljeni na izložbi u Collegiumu artisticumu.

Kako autorica ovog rada navodi, "Bosančica za djecu" nije samo namijenjena najmlađima.

"Svi jako malo znamo o bosančici i o našoj historiji i nažalost smo na početku učenja o ovom pismu, tako da je moj rad namijenjen svima", kaže autorica.

Žiri koji je glasao za najbolji rad sačinjavali su eminentni profesori i grafički dizajneri porijeklom iz BiH, a koji žive i rade vani: prof. mr. Čedomir Kostović sa Odsjeka za grafički dizajn Državnog univerziteta Missourija, SAD, prof. Ivan Doroghy sa Visoke škole tržišnih komunikacija Agora Zagreb, doc. Amir Berbić iz Škole za dizajn u Chicagu Univerziteta Ilinois, grafički dizajner Saša Vidaković, SVI design – London i grafički dizajner Davor Papić iz Brede u Holandiji.

Više o projektu "Pišem ti bosančicom" čitajte ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: