|

Pijanist Giuseppe Devastato nastupa u Sarajevu

Pijanist Giuseppe Devastato nastupa u Sarajevu
0
F
FENA
13.11.2012. u 14:19
0
komentara
0

dijeljenja
Pijanist Giuseppe Devastato nastupa u Sarajevu Giuseppe Devastato
U okviru XII sedmice italijanskog jezika u svijetu, Ambasada Italije i Ambasada Švicarske, u saradnji s organizacijom Società Dante Alighieri, 14. novembra, u Bošnjačkom institutu u Sarajevu, organiziraju koncert pijaniste Giuseppe Devastato, pod nazivom "L’arte del Bel Canto della Scuola Napoletana".
Na koncertu će svirati kompozicije Scarlattija, Pergolesija, Bacha, Busonija, Scriabina, Leschetizkog, Thalberga i neka nova djela koja je sam komponirao.

Đuzepe Devastato je pijanist i kompozitor kojeg je, izvodeći koncerte po cijelom svijetu, priznala međunarodna kritika kao jedan od najinteresantnijih pijanista svoje generacije.

Sarađivao je s orkestrima iz cijelog svijeta kao što su Filharmonija IASI, Simfonijski orkestar Estado de Mexico, Venus Chamber Orchestra iz Sofije, State Academic Orchestra iz Kijeva i Neapolitan Chamber Orchestra iz New Yorka.

Za zasluge u umjetnosti u vezi s revalorizacijom napuljskog repertoara iz 18. vijeka, u 2008. godini je izabran za "Artistic Adviser" u Napolitan Music Society u New Yorku.

Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.