{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Picassova djela u Collegiumu Artisticumu

F
21.5.2013. u 19:13
0
1
Picassova djela u Collegiumu Artisticumu
0
Picassova djela u Collegiumu Artisticumu
Galerija Klovićevi dvori u Zagrebu, koja je ugostila remek djela Pabla Picassa iz njegovog pariskog muzeja, organizovala je promotivnu turneju povodom te postavke širom regije, a sutra će se predstaviti u Gradskoj galeriji Collegium artisticum Sarajevo.
Prezentacija izložbe održana je u Rijeci, Puli i Splitu, Mariboru, Ljubljani i Beogradu. Na izložbi, koja je otvorena do 7. jula, moguće je vidjeti 49 slika i sedam skulptura, te 51 fotografiju.

Slike, skulpture i fotografije hronološki predstavljaju faze umjetnikovog rada: plavi i ružičasti period, protokubizam i istraživanja Afrike, amblematske radove sintetičkog kubizma, “klasični” period, nadrealističku fazu, te kasne slike.

Picassova izložba dio je međunarodnog projekta Hrvatske i Francuske, čiju su realizaciju pokrenule Galerija Klovićevi dvori i pariski Musée National Picasso. Uz press konferenciju prikazivat će se video prezentacija izložbe i fotografije s otvorenja.

Novinari i građani pozvani su na otvoreni razgovor s kustosicom izložbe, direktoricom Galerije Klovićevi dvori Marinom Viculin te organizacijskim timom koji će odgovarati na sva pitanja vezana uz izložbu, kaže se u sopćenju Gradske galerije Collegium Artisticum.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: