Kultura
0

Peugeot oficijelno vozilo 14. Jazz Festa

Sarajevo-x.com
Na konferenciji za medije, održanoj povodom podrške kompanije Vermont 14. Jazz Festivalu, predstavljen je nastavak već sada trogodišnje saradnje i Peugeot kao oficijelno vozilo Festivala.

Kompanija Vermont, generalni distributer i uvoznik Peugeot proizvoda za BiH, je sa zadovoljstvom podržala i ovogodišnji Jazz Festival smatrajući ovu manifestaciju jednom od najkvalitetnijih muzičkih i kulturnih dešavanja u Bosni i Hercegovini.

"Veoma smo ponosni što je Peugeot oficijelno vozilo ove manifestacije koja je tradicija u našem gradu. Peugeot se svojim kvalitetom, elegancijom, modernim dizajnom, savremenom tehnologijom i širokom ponudom potpuno uklapa u viziju Jazz Festa. Ove godine smo za jazz ljubitelje pripremili i poseban ugođaj, prostor u kojem će posjetioci Festivala imati priliku da popiju kafu i uživaju u Peugeot ambijentu prije koncerta", rekao je Ismet Kapo, generalni direktor kompanije Vermont.

Nastavkom saradnje sa Jazz Festivalom, kompanija Vermont želi doprinijeti razvoju i jačanju kulturnih dešavanja u Bosni i Hercegovini. Svoje zadovoljstvo o uspješnoj saradnji istakao je i organizator Jazz Festivala, Edin Zubčević, koji je u Peugeotu prepoznao eleganciju i kvalitet koje su i glavne odlike festivala.

"U ime Jazz Festa Sarajevo želio bih izraziti zadovolljstvo što je, već treću godinu, Peugeot partner našeg festivala i nadam se da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti", istakao je Edin Zubčević.

Ovogodišnji Jazz Fest će ponovo ugostiti značajne svjetske umjetnike poput Dave Hollanda, Mike Sterna, John Scofielda ali i mnoge druge. Na glavnoj sceni Jazz Festivala, u Bosanskom kulturnom centru, publika će od 2. do 7. novembra pored kvalitetnih koncerata imati i priliku da se upozna sa novim Peugeot vozilima.