{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peti Summer book fest počinje 22. jula

S
21.7.2011. u 16:01
0
0
Peti Summer book fest počinje 22. jula
0
Peti Summer book fest počinje 22. jula
U parku Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, održana je konferencija za štampu povodom petog Summer book festa (Ljetni sajam knjiga) u okviru kojeg će se realizirati projekat Evropske unije Cross Bordering by Book (Knjigom preko granica).
Summer book fest će se odžati od 22. do 31. jula na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović. Svečano otvorenje će se održati 23. 7. u 19.00 sati, a sajam će otvoriti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

Prisutnim na konferenciji se obratio Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, ističući značaj ovog Projekta u svrhu jačanja kulturne, obrazovne i trgovinske veze Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao i zemalja u regionu kroz sajmove knjiga, okrugle stolove, književne večeri i popratne manifestacije.


Također, Dragan Marković, direktor University pressa prezentirao je program 5. Summer book festa u sklopu kojeg će se održati prezentacije knjiga, čitanja, književni susreti, kao i "Žensko pismo" – diskusije o ulozi i statusu žena u društvu.

"Žensko pismo" će se realizirati 30. 7. u 19.00 sati, a moderatorke će biti Fadila Nura Haver i Sabina Malićbegović, a učešće u programu uzet će i Adisa Bašić, Borjana Mrđa, Bisera Alikadić i Ljubica Ostojić. Za najmjađe je pripremljen program Milka dječija radionica u kojoj organizatori žele omogućiti da izdavači prezentiraju svoje naslove za djecu i omladinu.

Na sajmu će učestvovati 36 izdavača - izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona sa bogatom ponudom naslova iz svoje izdavačke produkcije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: