Od 24. do 26. 10.
109

Peti Pop-up! Festival donosi zanimljive izložbe, predavanja i radionice

E. Lj.
Peti Studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija Pop-up! Sarajevo bit će održan od 24. do 26. oktobra na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i kinu Meeting Point.

Svečano otvaranje će biti u četvrtak, 24. oktobra, u 19 sati u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti. U sklopu toga bit će otvorena i izložba "Tolerancija" u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, a dio radova će biti postavljen i ispred same akademije. Izložba će se moći posjetiti sve do 30. oktobra.

Iste večeri u 20 sati u kinu Meeting Point bit će održana i Pecha Kucha night, prvi dio. Kompletan program ovogodišnjeg festivala možete pogledati ovdje. Ulaz na predavanja i izložbe je besplatan.

POP UP! Sarajevo predstavlja manifestaciju namijenjenu prvenstveno studentima vizualnih umjetnosti, ali i svim zainteresiranim za različite oblike vizuelne komunikacije i dizajna, a sam festival organizuju sudenti Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo. U tri dana održavanja festival će ponuditi predavanja vodećih regionalnih i svjetskih umjetnika i dizajnera, radionice te putujuća izložba plakata “Tolerancija”, koja je nastala na inicijativu Mirka Ilića, jednog od gostiju-predavača 5. Pop-up! -a. Profesionalci koji će održati predavanja i radionce studentima prenose značajna znanja i veoma vrijedna radna iskustva. Pop-up! Sarajevo je podijeljen u sljedeće zasebne aktivnosti: predavanja, radionice, Pecha Kucha prezentacije i izložbe.

Predavanja i izložbe su otvorena za sve koje interesuje dizajn i umjetnost, a ulaz je besplatan. Radionice su zatvorenog tipa i na njima učestvuju prijavljeni studenti.

Ove godine studentima iz Sarajeva će se pridružiti i studenti, kolege i kolegice sa umjetničkih akademija iz Trebinja, Širokog Brijega, Banja Luke, Splita...

Ovogodišnji pokrovitelji Pop Up! festivala je Američka ambasada, UNICEF, Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo, a Festival su podržali i kino Meeting Point, Margo, Omitask...