|

Pet vrhunskih događaja na Sarajevskim večerima muzike od 9. do 14. maja

Pet vrhunskih događaja na Sarajevskim večerima muzike od 9. do 14. maja
2
F
FENA
22.4.2016. u 10:03
0
komentara
2

dijeljenja
Pet vrhunskih događaja na Sarajevskim večerima muzike od 9. do 14. maja
Festival Sarajevske večeri muzike (SVEM) ove će godine publici, u okviru 22. izdanja od 9. do 14. maja u organizaciji Fondacije za muzičke umjetnosti, ponuditi pet vrhunskih muzičkih događaja.
Tradicionalnim koncertom "U susret SVEM-u" najbolji studenti Univerziteta za muziku i scenske umjetnosti Graz (Austrija), te Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu koncertom 9. maja u Domu Oružanih snaga BiH će svečano najaviti početak SVEM-a.

Svečano otvaranje Festivala obilježit će jedinstveni nastup ruskog pijaniste svjetskog glasa Vadima Rudenka, koji će 10. maja nastupiti u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Gošće iz Hrvatske i Slovenije, flautistice i profesorice flaute okupljene u Kvartetu flauta 4Syrinx nastupit će u Vijećnici 11. maja, dok će se na istoj pozornici dan kasnije predstaviti Gudački kvartet Tartini također iz Slovenije.

Petak, 13. maj obilježit će radionice za studente muzike na Muzičkoj akademiji u Sarajevu koje će voditi članovi Gudačkog kvarteta Tartini.

Zatvaranje SVEM-a bit će upriličeno u subotu, 14. maja u Narodnom pozorištu u Sarajevu kada će uz Sarajevsku filharmoniju i dirigenticu Samru Gulamović, nastupiti jedan od najutjecajnijih pijanista današnjice Ivo Pogorelić.

Ulaznice za sve koncerte su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo, saopćili su organizatori.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.