|

Performansom "Ostavi trag u njihova sjećanja" SARTR obilježava 11. juli

Performansom "Ostavi trag u njihova sjećanja" SARTR obilježava 11. juli
181
E. LJ.
8.7.2019. u 12:20
0
komentara
181

dijeljenja
Performansom "Ostavi trag u njihova sjećanja" SARTR obilježava 11. juli Foto: Velija Hasanbegović
Sarajevski ratni teatar (SARTR) će performansom "Ostavi trag u njihova sjećanja", već sedmi put zaredom, obilježiti dan sjećanja na genocid u Srebrenici.
Performans je prvi put izveden 10. jula 2013. godine u Potočarima i 11. jula u Sarajevu, prema ideji i inicijativi dramaturginje Dubravke Zrnčić- Kulenović.

Nakon toga, performans je svake godine izvođen u Sarajevu, na sceni SARTR-a, u prostoru Umjetničke galerije BiH, u muzeju Književnosti i pozorišne umjetnosti, dok su Potočari i Srebrenica ostavljeni kao mjesto mira i spokoja za sve žrtve.

Foto: Velija Hasanbegović Foto: Velija Hasanbegović


Ove godine će 11. jula u 19 sati ovaj performans prvi put biti izveden u Historijskom muzeju BiH. Do sada je u njemu učestvovao veliki broj umjetnika, likovnih stvaralaca, književnika, muzičara i video dizajnera, ali konstantu čine glumice i glumci zajedno sa posjetiteljima.

"U četvrtak, 11. jula, u 19 sati ćemo se u Historijskom muzeju BiH zajednički sjetiti svih nedužno stradalih i pogubljenih i ostaviti trag u njihova sjećanja. Dođite i budite s nama! Bitno je da se sjećamo", poručili su iz SARTR-a.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.