{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Performans predstava "Fata Morgana" i koncert Nene Belana

F
25.12.2010. u 11:00
0
0
Performans predstava "Fata Morgana" i koncert Nene Belana
0
Performans predstava "Fata Morgana" i koncert Nene Belana
Foto: Arhiv
U klubu Underground u subotu umjetnica Gordana Anđelić Galić održat će desetominutni performans pod nazivom "Fata Morgana" koji je prvi put izveden u Kini.
Internacionalna grupa umjetnika bila je na putovanju "Putem svile" kroz Kinu, u organizaciji umjetničke asocijacije Nine Dragon Heads iz Južne Koreje.

Ovaj performans ukazuje na uticaj globalizacije i na najudaljenije i najizoliranije tačke svijeta čija posljedica je uništavanje i zatiranje autohtone kulture kičem.

Umjetnica Gordana Anđelić - Galić rođena je u Mostaru i diplomirala je na Filozofskom fakultetu Odsjek historija i Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, a dobitnica je brojnih nagrada.

Repriza predstave "Recept za bolji život" bit će upriličena također večeras, a koja je urađena u saradnji JU Centra za kulturu "Sarajevo" i mladim glumcima Emirom Fejzićem i Adnanom Gorom.

Ova predstava,u žanru komedije, na duhovit i zanimljiv način opisuje razne "vrste" supružnika i daje šaljiva uputstva kako se riješiti nepoželjnog supruga ili supruge.

Dugogodišnji kantautor, pjevač i kompozitor zabavne i pop muzike Neno Belan večeras će u Coloseum Clubu u Sarajevu održati koncert, kada će nas podsjetiti na stare hitove.

U 18 sati Neno Belan će biti na raspolaganju i predstavnicima medija za pojedinačne izjave u pres-kutku Coloseum Cluba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: