{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Performans o temi izbjeglištva u martu ponovo na Olimpijskom bazenu Otoka

23.2.2018. u 11:19
11
2
Performans o temi izbjeglištva u martu ponovo na Olimpijskom bazenu Otoka
11
Zbog velikog interesovanja publike teatarski performans "Welcome" će 3. i 4. marta s početkom u 20 sati ponovo biti izveden na Olimpijskom bazenu Otoka.
Teatarski performans "Welcome", u produkciji Kontakt, nastao je istraživanjem grupe umjetnika na temu izbjeglištva. Kao društvo prošli smo iskustvo rata i izbjeglištva što nam daje jedinstven pogled i odgovornost prema temi koja, nažalost, ne prestaje biti aktuelna.

U performansu učestvuju: Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Boris Ler, Amar Selimović i Sanin Milavić. Režiju potpisuje Nermin Hamzagić.

Ulaznice za "Welcome" možete kupiti preko sistema kupikartu.ba i na svim na prodajnim mjestima sistema.

Udruženje Kontak u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica organizuje dolazak publike iz Zenice na izvedbu performansa 3. marta u 20 sati. Svi koji ostvare kupovinu ulaznice na blagajni BNP-a imaju osiguran prijevoz iz Zenice do Olimpijskog bazena u Sarajevu i povratak. Broj ulaznica je ograničen, a sve informacije su dostupne u BNP Zenica.

Realizaciju teatarskog performansa "Welcome" podržao je Rockefeller Brothers Fund, Fond Otvoreno Društvo, Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo i Festival MESS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: