{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PEN Centar BiH pokreće tribinu "Književni most"

F
24.2.2014. u 14:01
7
0
PEN Centar BiH pokreće tribinu "Književni most"
7
PEN Centar BiH pokreće tribinu "Književni most"
PEN Centar Bosne i Hercegovine, u suradnji s Međunarodnom PEN organizacijom, pokrenut će u martu ove godine internacionalnu promotivno-dijalošku tribinu pod nazivom "Književni most".
Riječ je o projektu kojim će PEN Centar BiH objediniti različite promotivno-dijaloške aktivnosti u kontinuirani forum, s fokusom na umjetničke tokove u BiH i šire, a posebno će ustrajati na jačanju regionalne suradnje i dijalogu usmjerenom na brisanje (ne)vidljivih granica.

Cilj je da kroz programe "Književnog mosta" javnosti približiti različite glasove, promišljanja i stavove, te promovirati zajedničke vrijednosti u savremenoj književnosti i umjetnosti regiona i šire.

Upravni odbor PEN Centra BiH imenovao je Programski savjet tribine u sastavu predsjednica Ljubica Ostojić, te članovi Sulejman Bosto, Ahmed Burić, Ferida Duraković, Fadila Nura Haver i Andrea Lešić.

Urednica "Književnog mosta" je Fadila Nura Haver. Tribina će biti održavana u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

Programi u martu i aprilu bavit će se temama "Stoljeće nestalih" po romanu Ivana Lovrenovića, "Kome treba kazalište/pozorište/teatar?" po teatrološkoj studiji Darka Lukića, te "Umjetnost u podijeljenim gradovima", saopćeno je iz PEN Centra BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: