{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pedeseto izvođenje predstave "Aladin"

S
30.1.2009. u 11:16
0
0
Pedeseto izvođenje predstave "Aladin"
0
Pedeseto izvođenje predstave "Aladin"
Pozorište mladih u Sarajevu najavljuje jubilarnu pedesetu izvedbu predstave "Aladin" u režiji Kaće Dorić i adaptaciji Nenada Veličkovića.
Scenograf i kostimograf je Vanja Popović, autori muzike Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović a koreograf Belma Čečo-Bakrač.

Predstava će se odigrati u nedjelju 1. februara 2009. godine u 11 sati. Predstava "Aladin“ u kojoj igraju: Sanin Milavić, Alma Merunka, Boris Ler, Narda Nikšić, Drago Buka, Ajla Cabrera, Mirza Tanović, Edhem Husiv, Damir Kustura, Sead Bejtović i Nermin Tulić premijerno je izvedena 5. oktobra 2007. godine i za samo 14 mjeseci uspjela je ostvariti i svoje 50. jubilarno izvođenje, uz izuzetno pozitivne reakcije publike i veliku posjećenost predstava.

I teatarska kritika je prepoznala kvalitet ove predstave, te je nagrada "Prsten Tmače“ za najboljeg glumca u teatarskoj produkciji 2007. godine dodijeljena mladom glumcu Borisu Leru za ulogu Aladina.

Ova razigrana i nimalo naivno ispričana bajka za djecu, ali i bajka za odrasle zavodi svojim živim bojama, songovima i dinamikom, ali i provocira na razmišljanje u kakvom svijetu žive naša djeca i na koji način taj svijet, naš svijet i svijet naše djece možemo učiniti boljim.

Pozivamo vas da zajedno sa nama obilježite ovaj jubilej i uvjerite se možda čak i po prvi put zašto ovu predstavu djeca gledaju sa razigranim, bezbrižnim oduševljenjem, a odrasli sa osmijehom odobravanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: