{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pala prva klapa filma "Edina" Sa Borisom Lerom i Aminom Begović

S
19.4.2011. u 19:40
0
1
Pala prva klapa filma "Edina" Sa Borisom Lerom i Aminom Begović
0
Pala prva klapa filma "Edina" Sa Borisom Lerom i Aminom Begović
Početak realizacije projekta Sarajevo grad filma 2011. ozvaničen je u utorak prvom klapom kratkometražnog igranog filma "Edina" rediteljke Nore Lakos iz Mađarske.
Rediteljka Lakos, koja je bila učesnica 3. STC, potpisuje i scenarij za film, a uloge u njemu ostvarit će Eszter Tompa (Rumunija, učesnica 4. STC), Boris Ler (BiH, učesnik 1. STC), Amina Begović i Nicolas Moll. Film će biti sniman u naredna tri dana u Sarajevu. Nakon toga uslijedit će i snimanje ostala tri filma odabrana u okviru projekta SGF 2011.

Filma "Tjelesna funkcija" ("Bodily Function") bh. reditelja Dane Komljena, učesnika 2. STC, snimat će se u periodu od 23. do 25.4, a u filmu igraju: Anel Hasanbašić i Rijad Gvozden.

U filmu "Posthumno" ("Posthumous"), turskog reditelja Cenka Erturka, koji je učestvovao u radu 3. STC, uloge će ostvariti Senad Alihodžić (BiH, učesnik 3. STC), Adnan Hasković (BiH, učesnik 1. STC), Šerif Aljić i Muhamed Bahonjić, a film će se snimati u terminu od 27. do 29. aprila.

Posljednji će biti sniman film "Scene sa ženama" ("Scenes With Women"), u režiji učesnika 4. STC, Nikole Ljuce iz Srbije, i to u periodu od 30. 4. do 2.5. 2011. Uloge u filmu ostvarit će Marko Cindrić (Hrvatska, učesnik 4. STC), Borka Tomović (Srbija, učesnica 3. STC), Sadžida Šetić, Jasna Beri i Jelena Kordić. Svi filmovi bit će snimani u Sarajevu i njegovoj bližoj okolini.

Kao i svake godine, članovi odabranih timova svakog filma internacionalnog su sastava i sastavljeni su od autora i glumaca iz najmanje dvije različite zemlje. Osim toga uz mlade glumce, učesnike ranijih Talent Campusa, uloge u filmovima ostvaruju i profesionalni glumci. Na ovaj način, Sarjevo Film Festival nastoji potaknuti saradnju i stvaranje nove mreže među mladim talentovanim i kreativnim autorima regiona, čiji rad predstavlja budućnost regionalne kinematografije.

Filmovi snimljeni u okviru projekta Sarajevo grad filma 2011. premijerno će biti prikazani u okviru 17. Sarajevo Film Festivala.

Glavni partner projekta Sarajevo grad filma je Atlantic Grupa koja će i ove godine dodijeliti nagradu najboljem ostvarenju projekta Sarajevo grad filma 2011.

Ove godine projekat će biti ostvaren i u saradnji sa MDG-F programom Kultura za razvoj koji će podržati realizaciju jednog od selektovanih filmova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: