Kultura
0

Ozvaničen rad likovne kolonije "Lasta 2013"

SRNA
U Centru za kulturu i obrazovanje Laktaši otvorena je izložba slika Sedmog saziva likovne kolonije "Lasta 2012", te ozvaničen rad Osmog saziva likovne kolonije "Lasta 2013".

Direktor Centra za kulturu i obrazovanje Slađana Čovičković rekla je Srni da je prošle godine likovna kolonija trajala sedam dana, te da je obogatila fundus galerije za 24 likovna djela koja su na sinoćnjoj izložbi predstavljena publici.

Ona je navela da će ovogodišnja likovna kolonija "Lasta 2013", koja će trajati do 30. augusta, okupiti 11 umjetnika iz Srbije i Republike Srpske.

"Vodili smo računa da napravimo spoj mlade generacije i umjetnika u zreloj stvaralačkoj fazi", rekla je Čovičkovićeva i dodala da će umjetnici stvarati u ambijentu Centra za kulturu i obrazovanje.

Prema njenim riječima, kao i prethodnih godina i ove godine kolonija neće biti tematski uslovljena, pa će umjetnici moći da stvaraju po slobodnom izboru, odnosno djela će nastajati u zavisnosti od njihove trenutne inspiracije.

"I ove godine ćemo, uz lijepo druženje, obogatiti našu galeriju kvalitetnim umjetničkim djelima raznovrsnih stilova i omogućiti publici da uživa u različitostima koje se, na kraju, ipak, spoje u jednu divnu cjelinu zvanu umjetnost", rekla je Čovičkovićeva.