Najava
0

Ovogodišnji Queer Fest bez javnih okupljanja

Sarajevo-x.com
Ovogodišnji, drugi po redu Queer Sarajevo Festival (QSF) počinje 24. septembra 2009. godine i nosi poruku mira, slobode, tolerancije i razumijevanja različitosti te poziva na plemenitost, ljubav i zajedništvo.

Zbog iskustva sa prošlogodišnjeg festivala, kada su organizatori, sudionici, aktivisti i posjetitelji bili suočeni i iskusili nasilje u najklasičnijem smislu, organizatori su se ovaj put odlučili za drugačiji koncept organizacije. Naime, Festival će biti obilježen od 24. do 28. septembra postavljanjem billboarda širom BiH, emitiranjem TV spota putem javnog servisa i oglasa u najčitanijim dnevnicima i magazinima u BiH, dakle isključuje izložbe, preformanse i radionice, a sve to kako bi se izbjegla javna okupljanja.

Želja i ovog festivala je promovirati ideju festivala kulture i umjetnosti koji promiče različitost u jednakosti i odbaciti stereotipna mišljenja i pretpostavke o queer osobama, nudeći pogled na istinu o različitostima, te na putu ka toleranciji skupa otkrivati i spoznavati različitosti na najpozitivniji način, stoji u saopštenju udruženja Q.