{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ove godine sajam knjige u dvije dvorane

F
8.4.2009. u 13:26
0
5
Ove godine sajam knjige u dvije dvorane
0
Ove godine sajam knjige u dvije dvorane
Dvadeset prvi međunarodni sajam knjiga i učila i X bijenale knjige ove godine bit će održani će se od 22. do 27. aprila u sajamskoj dvorani i u dvorani "Mirza Delibašić" u Kulturno-sportskom centru Skenderija u Sarajevu.
Tim povodom o predstojećoj manifestaciji knjige govorili su direktor KSC Skenderija Suad Džindo, direktor TDK "Šahinpašić" Tajib Šahinpašić i predsjednik Udruženja izdavača i knjižara Ibrahim Spahić.

Kako je rekao Spahić, ove godine moto sajma je "Čitalac u magičnom svijetu knjige", te će sajam biti posvećen upravo njemu - čitaocu.

Kad je riječ o sajamskim programima, planirano je da se u sklopu sajma održi oko 75 promocija, a na desetke promocija bit će upriličeno i u gradu. Tako će ove godine tokom trajanja Sajma knjige biti upriličeno oko stotinu promocija.

Šahinpašić je istakao da je proširenjem sajma i na dvoranu "Mirza Delibašić" sajamski prostor uvećan za 30 posto.

Novina su i dvije "Bosanske kuće" u kojima će se održavati promocije, što znači da će se promocije održavati u obje sajamske sale.

Ove godine u okviru Sajma knjige bit će prezentirana i muzička produkcija, što je, kako su rekli organizatori, njihova podrška i doprinos borbi protiv piraterije u ovoj oblasti.

I ove godine u sklopu Sajma knjige bit će održan i "Susreti bibliotekara i slavista svijeta iz Evrope i Amerike, pod radnim naslovom "Vratimo korisnike u biblioteke". Ove susrete organizira Fondacija Kemal Bakaršić.

Svečana ceremonija otvaranja Sajma knjige bit će održana 22. aprila u 18 sati.

Na ceremoniji otvaranja govorit će Suad Džindo, Tajib Šahinpašić, Ibrahim Spahić, književnici Aleksandar Hemon, Nedžad Ibrišimović te profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Metka Krajger-Hozo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: