Virtuoz oduševio u Amsterdamu
0

FOTO+VIDEO / Ovacije publike u čuvenoj dvorani Concertgebouw za Sanela Redžića

Klix.ba
Sanel Redžić u Amsterdamu
Naš najuspješniji i najvirtuozniji klasični gitarista mlađe generacije Sanel Redžić objavio je novi album, a njegovu promociju imao je u prestižnoj dvorani Concertgebouw u Amsterdamu.

"Ovo je koncert na koji čekaju svi koji se bave klasičnom muzikom, a ja sam imao priliku da ga održim sa 24 godine. Presretan sam", kazao nam je Sanel, jedan od rijetkih Bosanaca i Hercegovaca koji su nastupili u ovoj čuvenoj koncertnoj kući.

Nakon svog prvog izdanja objavljenog u aprilu 2007. godine za bosanskohercegovačku izdavačku kuću Gramofon, Redžićev drugi CD pod nazivom "Segovia Inspirations" predstavlja omaž jednom od najvećih gitarista svih vremena Andresu Segoviji. Album je objavljen proteklog vikenda za njemačkog izdavača KSG Exaudio.

Izuzetno uspješnim koncertom u Amsterdamu Redžić je započeo svoju ovogodišnju koncertnu sezonu, koja će biti nastavljena nastupom u Weimaru 4. aprila, gdje će svirati zajedno sa orkestrom i izvesti čuveni Concierto de Aranjuez Joaquina Rodriga.

Nakon toga publika u našoj zemlji imat će priliku uživati u dva njegova koncerta: 6. aprila u zeničkom Bosanskom narodnom pozorištu, a 8. aprila u Sarajevu, gdje će nastupiti na završnom danu Međunarodnog gitarskog festivala.

Sanela u maju očekuje koncert u Nacionalnoj filharmoniji Ukrajine u Kijevu te velika azijska turneja koja je planirana za novembar i decembar. U Japanu su planirani koncerti u 12 gradova u velikim koncertnim dvoranama, nakon čega će uslijediti i koncerti u Kini. Više informacija možete naći na njegovoj novoj web-stranici www.sanelredzic.com.