{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoreno 14. likovno annale

F
FENA
23.12.2008. u 13:45
0
0
Otvoreno 14. likovno annale
0
Otvoreno 14. likovno annale
U prostorijama Male galerije sv. Ante na Bistriku sinoć je otvoreno 14. likovno annale, izložba Napretkove likovne udruge.
Tom prigodom izloženo je četrdeset radova u različitim tehnikama, a tema izložbe je bila figura. Kritički osvrt na izložbu dao je Vojislav Vujanović, a službeno ju je otvorio Gradimir Gojer, član Središnje uprave Napretka.

"Annale je postalo tradicionalna manifestacija Udruge s prepoznatljivim profilom i prepoznatljivom porukom koja nije izgubila na svom intenzitetu od samog svog početka. Umjetnost članova Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak dosegla je puni stupanj svoje zrelosti bez obzira što su imali kao jezgro svoje inspiracije.

Pratili smo, prvenstveno, oblikotvornu njihovu snagu s naznakama nekih značenjskih elemenata, ali ono što bitno određuje sve umjetnike na ovoj izložbi jest živi kolorizam, kao simbol svježine mišljenja, bez obzira u kojoj se životnoj dobi neki od slikara nalazio'', rekao je Vujanović.

Otvarajući izložbu Gojer je istaknuo da blagdanski dani u Sarajevu teku u ozračju pravog velegrada te da je Hrvatsko kulturno društvo Napredak obelisk bosanske i hercegovačke kulture.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: