Orašje
0

Otvoreni 15. Dani hrvatskog filma

FENA
Borjana Krišto
Borjana Krišto
Filmom Rajka Grlića "Neka ostane među nama", koji je pored Velike Zlatne Arene nagrađen s još šest Zlatnih Arena u Puli, sinoć su u Orašju otvoreni 15. Dani hrvatskog filma "Orašje 2010“.

Na ovogodišnjoj "maloj Puli" u Orašju, pored Grlićevog filmskog ostvarenja, ljubitelji filma moći će pogledati još pet filmskih produkcija iz Hrvatske, po jedan film iz BiH i Srbije, te jedan film bosanskohercegovačko-hrvatske koprodukcije.

Večeras će u oraškoj kino dvorani biti prikazan film Jasmile Žbanić "Na putu", a u ponedjeljak 6. rujna film "Majka asfalta", Dalibora Matanića.

U utorak 7. rujna "Šuma summarum", Ivana-Gorana Viteza, a u srijedu 8. rujna ljubitelji filma gledat će film bh. redatelja Jasmina Durakovića "Sevdah za Karima“",.

Četvrtak 9. rujna rezerviran je za film Darka Bajića "Na lepom plavom Dunavu".

Dane hrvatskoga filma u Orašje ove će godine obogatiti i filmovi Danila Šerbedžije "Sedamdeset i dva dana", koji će biti prikazan u petak 10. rujna, i film "Dva sunčana dana" Ognjena Sviličića, u subotu 11. rujna.

Ovogodišnje Dane hrvatskog filma u Orašju zatvorit će film "The Show Must Go On" Nevia Marasovića.

Svečanosti otvaranja Dana hrvatskog filma u Orašju nazočila je i predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto koja je visoka pokroviteljica ove kulturne manifestacije.