|

Otvorene prijave bh. filmova za festival Itching-Scratching u Danskog

Otvorene prijave bh. filmova za festival Itching-Scratching u Danskog
7
Klix.ba
10.4.2013. u 10:38
0
komentara
7

dijeljenja
Otvorene prijave bh. filmova za festival Itching-Scratching u Danskog
Bosanskohercegovački autori koji žele da njihovi filmovi uđu u selekciju za učešće na ovogodišnjem filmskom festivalu Itching-Scratching, koji se održava u gradu Aarhusu u Danskoj, mogu se prijaviti do 30. maja.
Drugi po redu festival Itching-Scratching se održava od 1. do 3. novembra 2013.

Svi autori iz Bosne i Hercegovine su dobrodošli, a svoje filmove mogu prijaviti na e-mail [email protected] sa sljedećim informacijama: ime autora, naslov filma, žanr, trajanje filma, kratki opis radnje, te eventualni link trailera filma. Selektor će nakon prijave poslati detaljne informacije i pravilnik, javili su organizatori.

Filmovi koji budu izabrani za prikazivanje bit će svrstani u jednu od tri kategorije: kratki film, dugometražni i dokumentarni film.Itching-Scratching filmski festival prikazuje filmove iz BiH i Danske, te na taj način nastoji da otvori put prema upoznavanju i budućoj saradnji među autorima ovih dviju zemalja. Autor filma za koji selektor procjeni da sadrži jaku umjetničku vrijednost će biti pozvan da gostuje na festivalu u Danskoj, te zajedno sa danskim autorima učestvuje u aktivnostima festivala.

Organizatori ovog malog, ali uspješnog festivala raduju se vašim prijavama i očekuju vrlo kvalitetan i zanimljiv program i ove godine. Za više informacija o samom festivalu posjetite web-stranicu www.itching-scratching.org.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.