Kultura
0

Otvorene 58. Dubrovačke ljetne igre

FENA
Svečanim podizanjem zastave Libertas na Orlandov stup, na prostoru ispred crkve sv. Vlaha sinoć su otvorene 58. Dubrovačke ljetne igre, najveća hrvatska muzičko-scenska manifestacija.

Igre je otvorila dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica, a medu brojnim uzvanicima bili su hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te gruzijski predsjednik Mikhail Saakashvili.

Šuica je u pozdravnoj riječi istaknula da su u Grad ponovno došli glumci, koji će kroz 45 dana Igara govoriti zajedničkim jezikom muzike i riječi, kulture, stvaralaštva, prijateljstva i mira.

Kada se barjak Libertas podigne na Orlandov stup sjetit ćemo se onih bez kojih danas ne bi ni bilo najvećeg blaga koje uz njihovu pomoć i žrtvu "Višnji nam Bog je do", naših branitelja, rekla je Šuica te najavila proslavu 500. godišnjice rođenja Marina Držića iduće godine.

Svečanost otvorenja osmislio je intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender, redatelj je Ivica Kunčević, a uz Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Zlatana Srzića nastupili su folklorni ansambl Linđo, Zbor Libertas i baletni odjel Umjetničke škole Luka Sorkočević.