Izložba na internacionalnom nivou
3

Otvorena VII Internacionalna likovna kolonija u Zenici

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U Sinagogi grada Zenice večeras je otvorena Internacionalna izložba fotografija koju je u Zenici organizovalo udruženje "De Art".

Tradicionalna Internacionalna likovna kolonija već sedmi put tradicionalno izlaže svoje radove u Zenici, a okuplja umjetnike iz Irana, Srbije, Škotske i Bosne i Hercegovine.

Predsjednik udruzenja "De Art", Muhamed Begić, ističe da je ovo veoma kvalitetna izložba koja predstavlja pravo osvježenje u Zenici.

"Ovo je izuzetno kvalitetna i osvježavajuća izložba s obzirom na radove koji su ovdje prikazani, s obzirom da ova izložba nosi internacionali karakter, uvjeren sam da će se posjetiocima svidjeti te da će uživati. Imali smo goste iz Irana, Škotske i Srbije, koji su ovdje ostavili izuzetno zanimljive radove, a nadam se da ćemo i sljedeće godine uspjeti organizovati ovu izložbu.", izjavio je Begić.

Na večerašnjoj izložbi je bilo postavljeno oko 20-tak radova, a najviše ih je bilo urađeno na temu istorijskog grada Vranduka.

"S obzirom da djelujemo iz Zenice, Vranduk nam je najbliži grad koji nosi veliku istoriju iza sebe i smatram da samim tim može biti inspiracija za umjetnike, a ujedno radimo i promociju grada kroz prizmu umjetnosti. Držimo se sedam godina i možemo reći da ovo izuzetno dobro funkcioniše, gdje svi mogu da se upoznaju sa istorijom, ljudima, te običajima u Vranduku koji su prikazani na slikama.", zaključio je predsjednik udruženja "De Art", Muhamed Begić.

Internacionalnu lokovnu koloniju svojim radovima uveličali su: Jusuf Hadžifejzović, Kirsten Mackie, Dženan Hadžihasanović, Shah Touyserkanik, Emir Kapetanović, Samir Fejzović, Sandra Vuković, Nina Jeleč, te Muhamed Begić.

Otvaranju ove izložbe prisustvovao je veoma mali broj građana Zenice, a ista će biti otvorena od 22. -do 29. septembra 2012. godine, u Sinagogi grada Zenice.