|

Otvorena retrospektivna likovna izložba Alije Hafizovića Hafa

Otvorena retrospektivna likovna izložba Alije Hafizovića Hafa
0
F
FENA
16.3.2012. u 00:02
0
komentara
0

dijeljenja
Otvorena retrospektivna likovna izložba Alije Hafizovića Hafa
U gradskoj galeriji Collegium Artisticum u Sarajevu večeras je otvorena izložba likovnih radova Alije Hafizovića Hafa, novinara, karikaturiste, grafičkog dizajnera, slikara, autora i reditelja pozorišnih djela, pisca priča i humoreski, radio i televizijskih drama.
Izložba je retrospektiva onoga što je u proteklih 45 godina stvorio kao slikar.

Trajat će do 30. marta ova postavka oko devedeset njegovih eksponata s osam samostalnih i triju grupnih izložbi. Uz njih su izloženi i radovi drugačijeg izraza (multimedij, art concept, instalacija).

Izložbu su otvorili Ibrahim Spahić i Gradimir Gojer.

O Hafovom 45-godišnjem stvaralaštvu govorio je Spahić, a Gojer naglasio da umjetnik ovom izožbom daje dignitet našoj likovnoj sredini.

Povodom izložbe i umjetnikovog jubileja štampan je katalog koji osim bogatog vizuelnog materijala sadrži tekstove Sulejmana Boste, Nives Marvin te izvode iz kataloga prošlih izložbi na kojima je Haf učestvovao tokom dugogodišnjeg slikarskog djelovanja.

Alija Hafizović Haf je izlagao na 40 samostalnih i više od 60 grupnih izložbi u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj. Srbiji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Luksemburgu, Emiratima i Turskoj.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.