{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena prva virtualna galerija u BiH

Klix.ba
1.7.2003. u 12:17
0
0
Otvorena prva virtualna galerija u BiH
0
Otvorena prva virtualna galerija u BiH
Sinoć je u Mercator centru Sarajevo svečano otvorena prva virtualna galerija u Bosni i Hercegovini, pokrenuta u sklopu Art projekta. Virtualna galerija ima za cilj promovisati mlade bosanskohercegovačke umjetnike i umjetnice.
Galerija je postavljena kao veliki video zid od 6 metara, na kojem su izloženi radovi autora koji su dio Art projekta. Ovaj način prikazivanja osigurava dostupnost radova mladih umjetnika u javnosti, dok istovremeno stvara specijalan umjetnički ugođaj i inspiraciju u prostoru gdje je msještena. U Mercator centru Sarajevo ova je galerija otvorena za vas u toku čitavog dana.

Gost otvorenja bio je Adi Lukovac i Ornamenti koji su svojom muzikom dodatno ispunili prostor galerije i dočarali snagu umjetničkog nagona. Prisutni i gosti Mercatora bili su oduševljeni ovim nastupom i načinom na koji ova galerija gradi nove prostore.

Sada kada je Virtualna galerija otvorena, imate priliku posjetiti je u Mercatoru i upoznati se sa radovima mladih umjetnika kao što su grafičar Danis Fejzić; skulptor Adis Fejzić; slikar Dragan Gačnik, grafičar Taida Jašarević; fotograf Almin Zrno i mnogi drugi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: