Kultura
0

Otvorena likovna kolonija KLIK "Džafići 2011"

Sarajevo-x.com
U organizaciji JU BKC "Alija Izetbegović“ Kalesija i BZK "Preporod“ Kalesija danas je u naselju Džafići otvorena prva likovna kolonija pod nazivom KLIK "Džafići 2011“. Na likovnoj koloniji učešće su uzeli umjetnici iz Bosne i Hercegovine, kao i umjetnici iz Srbije, Hrvatske ali i daleke Indije.

Mjesto održavanja likovne kolonije je izdvojeno, u prirodnom okruženju i pogodno za rad umjetnika. Pedesetak umjetnika će imati priliku da stvorene vizije i nadahnuća pretvore u crtež, sliku, figuru.

Na ovoj likovnoj koloniji treba napomenuti da učestvuju mladi umjetnici Amir Muminović i Nihad Alić koje smo predstavili u emisijama “Heroji ulice” gdje su pokazali svoj talenat.

“Ovo je za Kalesiju veliki događaj, drago mi je da nas je i vrijeme poslužilo, što je najbitnije umjetnici su zadovoljni”, rekao je director BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija, Fadil Hujdurović.

Zatvaranje likovne kolonije je planirano za nedjelju u 14 sati, kada će učesnicima biti dodijeljene zahvalnice, a sve fotografije koje nastanu će biti izložene u galeriji BKC-a “Alija Izetbegović” u Kalesiji.