Kultura
0

Otvorena kulturna manifestacija "Ramske jeseni 2009"

FENA
Foto: Prozor.net
Foto: Prozor.net
U skolpu kulturne manifestacije "Ramske jeseni 2009" održan je više sportskih i kulturnih događaja, koja su ujedno bila i u uvod obilježavanje Dana općine Prozor-Rama.

Tako je jučer u Ulici kralja Tomislava u Prozoru održano takmičenje skijaša na koturaljkama pod nazivom "Rama inline alpin slalom 2009". Na ovom takmičenju sudjelovala su 62 skijaša iz devet skijaških klubova Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, a organizirao ga je Skijaški savez Herceg-Bosne i Skijaški klub "Idovac" iz Prozora. Glavni pokrovitelj takmičenja bila je Općina Prozor-Rama.

Sinošnjim otvaranjem izložbe slika akademskog slikara Vinka Lamešića u Doma kulture općine Prozor-Rama i službeno je započela manifestacija "Ramske jeseni 2009. godine".

Izložbu slika otvorio je načelnik općine dr. Jozo Ivančević, a o izloženim slikama govorili autor Lamešić i njegov kolega Husein Šljivo.

U sklopu spomenute manifestacije predstavljena je u Domu kulture već peta knjiga pjesama Petra Milića Periše pod naslovom Otajstvo slobode.

O knjizi su govorili prof. Rajko Glibo, koji je istakao Sokratovu definiciju pjesme (Pjesma je istina) te predstavio književnika Milića kao čovjeka koji vječito traži istinu, pa i onda kada je to teško i gotovo nemoguće.

O pjesničkom stvaralaštvu pjesnika Milića govorile su Tina Čović, profesorica i glumica, koja je ujedno i recitirala pjesme iz objavljene knjige, te Marina Kljajo-Radić, predsjednica društva književnika Hercego-Bosne.