Srebrenica
0

Otvorena izložba umjetničkog nakita Mirka Sekulića

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Zavičajnom muzeju koji djeluje u sastavu Narodne biblioteke Srebrenica, danas je otvorena zanimljiva izložba umjetničkog nakita, proizvedenog u srebreničkoj Umjetničko-zanatskoj radnji "Centar".

Direktor Narodne biblioteke Vesna Kočević, prilikom otvaranja ove izložbe, rekla je da je autor Srebreničanin Mirko Sekulić koji se, osim izrade nakita od različitih materijala, bavio i uređenjem enterijera, izradom ukrasnih i upotrebnih predmeta i suvenira.

Kočevićeva je istakla da Sekulić obučava i edukuje mlade iz ovog mjesta koji su zainteresovani za ovu vrstu stvaralaštva tako da su veći broj izloženih eksponata uradili mladi na radionicama u Sekulićevoj radnji.

Ona je pozvala stvaraoce iz ovog mjesta da slijede ovaj primjer i izrazila spremnost za organizovanje promocija njihovog stvaralaštva u prostorijama Narodne biblioteke i Zavičajnog muzeja.

Otvaranju ove izložbe unikatnog nakita, koja će biti dostupna posjetiocima narednih 10 dana, prisustvovalo je nekoliko desetina mladih i žena iz ovog mjesta.

"Izložba je nastala kao rezultat rada sa mladima i drago mi je da smo uspjeli i privukli pažnju velikog broja posjetilaca čiji me je odziv prijatno iznenadio", rekao je Sekulić Srni.

On je najavio da će sličnu izložbu dopunjenu suvenirima prirediti u Srebrenici za Međunarodni dan žena 8. mart, a namjerava da priredi i posebnu izložbu ikona i vjerskih motiva na drvetu koje, takođe, uspješno izrađuje.
Mirko Sekulić je samohrani otac, čija je supruga Gordana ubijena 16. januara 1993. godine prilikom upada muslimanskih snaga u Skelane. Pogođena je na mostu između Skelana i Bajine Bašte pokušavajući da bjekstvom u Srbiju spasi dvojicu sinova. Na sreću djeca su preživjela i sada žive sa ocem.