Otvorena izložba studenata likovnih umjetnosti

F
FENA
13.12.2008. u 12:01
0
0
Otvorena izložba studenata likovnih umjetnosti
0
Otvorena izložba studenata likovnih umjetnosti
Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić sinoć je u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru otvorila izložbu likovnih radova studenata završnih godina i apsolvenata studija likovnih umjetnosti na visokoškolskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Ministrica Alić tom je prigodom kazala kako radovi mladih studenata potvrđuju kako su inspiracija i talent mladih ljudi nezaustavljivi.

Federalna ministrica dodijelila je i devet nagrada za najbolje radove studenata, i to po tri nagrade za likovna ostvarenja u oblasti slikarstva, kiparstva i grafike. Prvu nagradu iz oblasti grafike dobila je Taida Fitozović, Anel Pala je dobio prvu nagradu u oblasti slikarstva, dok je prvu nagradu u oblasti kiparstva dobio Srebren Sidran.

"Večerašnjim činom devet mladih umjetnika pridružilo se plejadi od 240 obrazovanih mladih studenata koji su u 2007. i 2008. godine postali naši stipendisti", kazala je ministrica Alić.

Inače, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke od ove je godine pokrenulo projekt nagradnog natječaja za studente likovnih umjetnosti sa željom da motivira i animira studente, kako bi kroz natjecateljski duh svojom kreativnošću, znanjem i radom doprinijeli promociji i afirmaciji likovne umjetnosti i studija u ovoj oblasti.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: